miercuri, 2 octombrie 2013

Care PRESĂ ?


  Avem presă muzicală , în special presă Rock , în România ? Categoric NU .


 
  Să fim serioși , și îmi asum alegerea cu atenție a cuvintelor ,  blogurile și fițuicile care abundă în on-line-ul românesc nu se încadrează în categoria PRESĂ .

  Cineva mă cataloga irealist afirmând asta , și îl citez exact : "Ești puțin irealist ... păi o presă competentă, așa cum spui tu, necesită bani. Mulți bani. Sediu, echipament, șamd, chiar și cea scrisă. Banii ăia nu-i poți obține așa ușor, având în vedere că rockerii, metaliștii, punkerii, coriștii sunt în ediție limitată la noi în țară. Trupele la fel, sunt bune, nu zic nu, dar cât poți să scoți din piatră seacă? Nu-i o viață atât de „rocheristă” la noi încât să-ți permiți presă de înalt nivel ... eu sincer, sunt fericit cu ce avem! " .

  Mă repet , nu este suficient să dai copy-paste la informații care apar în adevărata PRESĂ , la comunicate de presă ale trupelor , organizatorilor de evenimente , etc , ; să postezi clipuri nou apărute ,  ca să iți asumi titulatura de PRESĂ .

  Nu sunt IREALIST . Sunt EXIGENT . exigent în folosirea corectă a titulaturilor , exigent în ceea ce vreau să primesc .

  Avem oameni de muzică , de litere , jurnaliști cu valoare , care din păcate sunt marginalizați  ! De ce ? Pentru că publicul cere "can-can-uri " ? Sau pentru că cei care se laudă cu performanțele lor oferă "can-can-uri " ? Pentru că publicul se mulțumește cu puțin ? sau pentru că atât se oferă , Puțin ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu