joi, 12 septembrie 2013

12 Septembrie 1975 - "Wish You Were Here"


    Acum 38 ani Pink Floyd lansa albumul  "Wish You Were Here" , ce în timp se dovedea a fi un album conceptual de excepție .

   Fiind cel de-al nouălea album al trupei  , reușește ca în Octombrie  1975 , deci la doar o lună de la lansare ,  să ocupe prima poziție în Top 200 Billboard . Scris în întregime de către Waters , acesta reflecta spiritul Pink Floyd .

   Prima piesă  ,"Shine On You Crazy Diamon " , un preambul instrumental lung , un omagiu adus lui Syd Barrett , fost membru al trupei forțat să o părăsească din cauza unei căderi nervoase .



    Albumul continuă cu "Welcome To The Machine " , o critică adusă industriei muzicale a timpului , o industrie muzicală avară după bogăție și succes ( ceva asemănări cu ceea ce se întâmplă și acum cu aceeași industrie muzicală ? )

   

    "Wish You Were Here " vorbește despre idealism ,  sentimente , despre contactul direct între persoane , lucruri care par mai actuale ca oricând  în zilele noastre . Chiar și după 38 ani , lumea pare că refuză să învețe din trecut , refuză să se schimbe .

   Să continuăm cu periplul nostru în play list-ul acestui album
 .
   Cea de-a treia piesă se numește  " Have a Cigar "   , din păcate nu am găsit decât o înregistrare remasterizată a piesei originale .



    Urmează "Wish You Were Here " piesă ce împrumută numele albumului ( sincer este piesa ce mi-a marcat tinerețea , este piesa cu care vrăjeam fetele în liceu , este piesa pe care încă o ascult în momentele mele de singurătate )



   Album se încheie la fel cum a început , ca un epilog , continuarea piesei  "Shine On You Crazy Diamon "


 

Un comentariu: