sâmbătă, 10 august 2013

Puțin despre festivaluri ( devine o obsesie subiectul ăsta )

#Wacken Open Air ( Germania ) 2014 - Sold Out  în timp ce evenimentul din 2013 nu-și închisese bine porțile . În cifre :  75000 bilete vândute în doar 48 ore

Rock The City (București ) 2013 - în jur de 12000 bilete vândute  , pentru 2014 vom afla detalii abia prin Martie 2014

B'EstFest ( București ) 2013 - în jur de 14000 bilete vândute , la fel , pentru evenimentul din 2014 vom afla detalii tot cam prin Martie 2014  , și acestea sunt festivalurile care cât de cât se mișcă pe plan intern

De ce am menționat Wacken Open Air ?.Sunt sigur ca o să aud clișeul  "nu putem compara România cu Germania " . Și eu zic la fel , dar asta înseamna să ai o rețetă de succes și să te ții de ea   ( nemților le-a luat 25 ani să ajungă aici  ) .

Ce vreau să spun ?.Că în loc de canalizarea forțelor către construcția a ceva de durată și de succes , în românia orgoliile depășesc interesele generale  , orgolii care au dus la apariția de  " festivaluri "  pe întreg cuprinsul României aproape săptămânal , mai rău decât atât fiind ca unele pornesc bine , in schimb degradându-se de la an la an .

Văd niște paradoxuri care se apropie de penibilitate . Doua zile de cântări în club cu mai mult de două -trei trupe pe seara se numește : "FESTIVAL " . Există festivalurile : Sardinei ; Berii ( unde nu se găsește berea ) ; Festivalul Apei de Baltă ; festivalul de zi , festivalul de seară , festivalul  " hai să dau la câine de mâncare " , și lista continuă , este lungă .

Ce să mai zic de line-up-uri ? Zici că este o înțelegere meschină . Fiecare aduce câte un cap de afiș pe scenă  , o trupă cu nume și renume , iar în completare , multe ( era să zic petarde , dar folosesc expresia asta  )  multe trupe mici și necunoscute , cu un target de public între cei cu vârsta de 15 maxim 20 ani .

Dar în România sunt festivaluri , lumea merge la ele .......merge pe drak' , ca dacă mergea nu era plin FB-ul cu rugăminți  de a se cumpăra biletele .

2 comentarii:

  1. Eu vreau sa merg acum, la final de august, la Rockstadt Extreme Fest in Rasnov. Ca si organizare, pare destul de ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu ce vrei tu ..dar eu m-am hotărât ca pentru 2014 să frecventez doar pe cele din străinătate ...cât de multe pot

    RăspundețiȘtergere